Grupa ASEE, w tym Payten, kolejny raz laureatem rankingu Giełdowa Spółka Roku

Warszawa, 16 marca 2023 r.: Grupa ASEE, w tym Payten, (GPW: ASEECOSEE, ASE) została laureatem rankingu Giełdowa Spółka Roku 2022 (7-me miejsce w dziesiątce laureatów rankingu głównego). Ponadto Grupa ASEE, w tym Payten, zajęła 8-me miejsce w kategorii Relacje z Inwestorami. Spółka już wcześniej znalazła się w gronie laureatów tego samego rankingu, za 2017 rok.

O rankingu

Ranking Giełdowa Spółka Roku został stworzony na zlecenie dziennika „Puls Biznesu” już po raz 24. Co roku wyboru dokonuje 100 specjalistów, którzy mają wpływ na decyzje inwestorów, analityków, doradców inwestycyjnych i zarządzających, reprezentujących domy i biura maklerskie, fundusze emerytalne i inwestycyjne. Eksperci ocenili, która spółka ma najbardziej kompetentny zarząd, odniosła w roku poprzednim najbardziej spektakularny sukces, może pochwalić się najbardziej innowacyjnymi produktami i usługami, najlepiej prowadzi relacje z inwestorami i ma najciekawsze perspektywy rozwoju. Na podstawie ocen w powyższych pięciu kategoriach powstał główny ranking – Giełdowa Spółka Roku 2022.

Pełną informację o rankingu oraz laureatach można znaleźć pod linkiem: https://gsr.pb.pl